Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Кариерният форум, който представя възможностите за развитие в България

Стефан Радев, Български кариерен форум, Бизнес старт, 08.03.2019

Целта на кариерното изложение за българи във Великобритания, което ще се проведе на 9-и март в Лондон, е да покаже, че България е прекрасно място за развитие на младите хора, защото възможностите са налице. Това каза Стефан Радев, Български кариерен форум, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

"Опитваме се да удовлетворим потребностите на всички, които ще присъстват на изложението. Поради това се стараем да привличаме компании от всички сектори. Тази година имаме компании от IT сектора, инженерните специалности, културните и хуманитарните науки, както и няколко неправителствени организации".

Опитваме се да поддържаме тясна връзка с университетите в Германия и Великобритания. По този начин се опитваме да достигнем и до българските студенти в двете страни, заяви Радев.

"Повечето от тях имат завършен бакалавър или са напът да завършат своя магистър в чужбина. Има и българи с дългогодишен опит в чужбина, които желаят да се върнат в България. Поради това бих казал, че профилът им е разнообразен".

Има интерес и от студенти, които са първа или втора година във Великобритания или Германия, но се интересуват от ситуацията с икономическото развитие в България, коментира той.

Във видео материала може да проследите целия разговор.

Последни новини
Още от Бизнес старт