Оптимизъм за продажбите на iPhone доближи акциите на Apple до рекордни стойности

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 02.10.2019

Книжата на Apple повишиха стойността си по време на търговията във вторник, след като нарасна оптимизмът, че най-новите модели iPhone се радват на силно търсене. Повече по темата разказа Елена Кирилова, технологичен редактор в Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Цената на акциите на компанията се повиши с 1,9%, като лесно изпревари сектора на информационни технологии в S&P 500, който записа 0,5% спад“, посочи Кирилова.

„Ръстът е поредният за Apple, чиито книжа се радват на над 17% увеличение на стойността от августовското дъно и 60% скок от януарското дъно“, добави тя.

„При сегашните си нива акциите на Apple са с около 2,5% под абсолютния връх за компанията, достигнат година по-рано“.

Кирилова посочи още, че оптимизмът е породен от положителните коментари от страна на главния изпълнителен директор на компанията Том Кук, който даде интервю за германския вестник Bild на 30 септември.

"В него Кук посочва, че продажбите на iPhone 11 имат „много силен старт“ и той „не би могъл да е по-щастлив", разказа още редакторът.

„Очаква се Apple да отчете резултатите си за тримесечието на 30 октомври, а анализаторите прогнозират, че в рамките на периода тя ще продаде 41,9 млн. броя iPhone“.

Повече технологични новини четете на Investor.bg.

 

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути