Индийският автомобилен пазар – с 11% ръст

Продажбите бележат петмесечен връх

Снимка: Lisi Niesner/Bloomberg Снимка: Lisi Niesner/Bloomberg

Продажбата на автомобили в Индия бележи петмесечен връх, като водещи на пазара се очертават Renault и Maruti. Скокът на продажбата на леки автомобили, нови ванове и хечбек, в тази страна са се покачили с 11%. При двуколесните МПС продажбите бележат пик от септември 2014, пише Bloomberg.

Maruti Suzuki India Ltd., Hyundai Motor Co. и Renault SA са водачите в надпреварата за продажби в привлекателния индийски пазар.

Автомобилните продажби, включително и тези на джипове и микробуси са нараснали с 11 на сто, достигайки 242 060 единици през миналия месец,

Продажбите на пазарния лидер Maruti са нараснали с 16 процента, на Hyundai - с 9,7 на сто, а на Renault са скочили три пъти.

Автомобилните производители в Азия, третия по големина автомобилен пазар, въвеждат нови модели в бързорастящия сегмент на малките SUV и хечбек, за да привличат купувачи. Maruti влезе в компактния пазара на SUV с Vitara Brezza през март, а Tata Motors Ltd. представи своя Tiago хечбек в началото на април. Малкият Kwid на Renault, който излезе на пазара през май миналата година, е единственият модел в своя сегмент, който отбелязва ръст в продажбите.

Купувачите в селските райони на Индия купуват около 35 процента от автомобилите, вановете и микробусите, продавани в страната.

 

Последни новини
Още от Автомобили