Стефан Ангелов: Пандемията повишава интереса към инвестиции в имоти

В новия специален проект Tech21 Bloomberg TV Bulgaria се фокусира върху иновациите и развитието в близките 10 години

20:30 | 18 април 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Пандемията повишава интереса към инвестициите в имоти, включително и иновационните инвестиции, които се осъществяват онлайн и чрез краудфъндинг. Това коментира Стефан Ангелов, изпълнителен директор на Споти Файнънс АД, на дискусията Tech21 Real Estate, организирана от Bloomberg TV Bulgaria.

Споти Файнънс е краудфъндинг платформа, насочена към инвестициите в имоти. Тя прави достъпно инвестирането в строителство и имоти за хората, които не разполагат с голям ресурс, и им носи същата доходност, каквато получават и хората с повече вложени пари, коментира Ангелов.

Краудфъндингът означава, че много хора предоставят финансиране за инвестиция в даден проект и печелят от това, че когато той се реализира на пазара, се разпределя печалбата между тях, посочи той.

Платформата е лесна за употреба, за да е разбираема за хората. Тя предлага строителни проекти, в които хората да инвестират, като са описани ясно всички разходи, етапи и срокове, операциите са подредени, знае се прогнозната стойност на продажбата на този имот. Влиза се във фазата на разработване на проекта, затова и доходността е по-висока, обясни той.

Този, който търси финансиране, получава финансиране от хората, а хората, които търсят да инвестират средствата си, ги влагат без бариери в този сектор, коментира още Ангелов.

По думите му изминалата година е била динамична за финансирането за сектора на имотите. Инвестициите се увеличават, дават добра доходност, увеличава се и потреблението на такива платформи, допълни Ангелов.

Той прогнозира, че инвестициите в сектора ще продължат, тъй като той се е доказал като стабилен и като добър източник на доходност в кризи.

Цялото предаване можете да гледате в нашия YouTube канал тук.

Tech 21 се провежда със специалната подкрепа на Националната асоциация на строителните предприемачи, агенция за луксозни имоти Luximmo, Застрахователно акционерно дружество „Армеец“, което тази година бележи 25-ия си юбилей, иновативната платформа за инвестиции в недвижими имоти Spotifinance.com, водещия австрийски производител на топло и шумоизолационни материали Austrotherm - Austrotherm Bulgaria, домакински уреди Bosch и студио за интериорен дизайн EXTRAVAGANCE design.