Министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка

Решението е взето непосредствено след срещата на министър Цачева с премиера Бойко Борисов тази сутрин

12:28 | 23 март 2019
Обновен: 03:53 | 4 юни 2020
Снимка: Investor.bg

Министърът на правосъдието Цецка Цачева подава оставка. Това обявиха от Министерския съвет.

Решението е взето непосредствено след срещата на министър Цачева с премиера Бойко Борисов тази сутрин, където е била обсъдена темата за апартаментите.

Очаква се днес около 13:00 в Стара Загора Цецка Цачева да направи изявление.

Оставката е била приета от министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха още от правителствената пресслужба.

Двамата са разговаряли и обсъдили свързаната с името й имотна сделка за покупка на жилище. Пред премиера министър Цачева е заявила решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

Напомняме, че според публикация на Investor.bg Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) проверява случая със закупени имоти от представителите на ГЕРБ Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева. Въпреки че Комисията се самосезира, проверка по случая бе разпоредена и от Върховна касационна прокуратура.

Според публикациите в медиите зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е купил от фирма "Артекс" луксозен апартамент в столичния кв. "Изток", а скоро след това жилища в същия квартал от същата компания са купили правосъдният министър на Цецка Цачева и депутатът Вежди Рашидов. В публикациите се твърди, че сделките са били на цени, по-ниски спрямо подобни имоти в същия квартал. 

Информацията е актуализирана към 14:32.

Очаквайте още подробности.