Броят на членовете на КЕВР намалява до пет

След жребий в парламентарната енергийна комисия мандатите на двама от членовете бяха прекратени

11:57 | 1 февруари 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Промените в Закона за енергетиката, с които броят на членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране се намалява от девет на пет души, беше обнародван в Държавен вестник. Така се прекратяват мандатите на двама от членовете - на този с юридически стаж и на комисаря със стаж в областта на икономиката, пише БНР.

След жребий в парламентарната енергийна комисия мандатите на двама от членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране, чийто мандат не е изтекъл, бяха прекратени. Това са Владко Владимиров и Георги Златев. Също от днес с обнародването на закона за енергетиката бяха прекратени мандатите и на юриста Ремзи Осман и икономиста Георги Добрев.

Членове на енергийния регулатор остават Александър Йорданов, който запази поста си след жребия, и двамата комисари, отговарящи за ВиК сектора - Димитър Кочков и Пенка Трендафилова.

До избора на нови председател и член на комисията, част от нея ще продължат да са Иван Иванов и Евгения Харитонова, които са с изтекъл мандат. За техните постове има предложени двама кандидати – заместник енергийният министър Станислав Иванов за председател и Благой Голубарев за член на комисията.