Великобритания и Сингапур започват преговори за намаляване на бариерите в е-търговията

Сингапур е 21-вият по големина търговски партньор на Великобритания в световен мащаб

17:18 | 28 юни 2021
Обновен: 17:47 | 28 юни 2021
Автор: Александра Попова
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Великобритания и Сингапур започнаха преговори за намаляване на бариерите в онлайн търговията, като се стремят да надградят споразумението за свободна търговия, което постигнаха след като Великобритания напусна Европейския съюз, съобщава Bloomberg.

Двете страни искат да улеснят търговията на компаниите, като използват технологии като електронни договори и подписи, се казва в изявление на Министерството на международната търговия на Великобритания. Сингапур е 21-вият по големина търговски партньор на Великобритания в световен мащаб, което представлява 1,2% от общата търговия в Обединеното кралство.

„Нашата амбиция е да превърнем Великобритания в глобален център за услуги и цифрова търговия“, каза търговският секретар Лиз Тръс.

„Авангардна сделка със Сингапур ще ни задържи в челните редици на технологичната революция“.

Обединеното кралство се стреми да задълбочи търговските си връзки в световен мащаб след излизането си от ЕС, което издигна нови търговски бариери с най-големия и най-близкия си пазар. Великобритания също иска да започне преговори за свободна търговия с Австралия, Нова Зеландия и Съединените щати, като се стреми да се присъедини към 11-членното Транстихоокеанско партньорство (ТТП).