Част от услугите на Yahoo! блокираха

Неопределен брой потребители известно време няма да имат достъп до профилите си

12:15 | 5 септември 2019
Обновен: 12:15 | 5 септември 2019
Yahoo! ще трябва да отговаря на много въпроси след срива в системата си. Снимка: David Paul Morris/Bloombergf
Yahoo! ще трябва да отговаря на много въпроси след срива в системата си. Снимка: David Paul Morris/Bloombergf

Една от най-големите платформа за електронна поща в света изпитва проблеми с част от предоставяните си услуги, оставяйки редица потребителски акаунти в неведение за случващото се, предаде Ройтерс.

Профилът на Yahoo Customer Care публикува съобщение в Twitter, с което официално потвърждава проблема, но без да предоставя допълнителна информация за естеството му.

Специализираният сайт за мониторинг на подобни инциденти Downdetector.com разпространи информация, че повече от 4 000 потребители са сигнализирали за срив в системата, но броят им по всяка вероятност е доста по-голяма, тъй като и самите ние за известен период от време нямахме достъп до e-mail услугата.

Пощата на Yahoo! Mail е използвана от над 225 млн. абонати месечно и с оглед важността на подобен род информация рискът от хакерска атака застрашава сериозно реномето на компанията.

От 2015 г. насам Yahoo! е част от Verizon Communications Inc., като сумата, която конгломератът плаща за основния ѝ интернет бизнес, възлиза на 4,83 млрд. долара по данни на The New York Times.