Удобно ръководство за видовете матраци

Какви са различните видове матраци? Знаете ли какви са различните пълнежи за матраци, които се предлагат?

09:23 | 2 август 2022
Обновен: 19:10 | 2 август 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

От пружини до мемори пяна, това ръководство сравнява основните видове пълнеж за матраци, заедно със степени на комфорт и обща пригодност.

Матраци с мемори пяна (за разкошно, потъващо усещане)

Матраците от мемори пяна се оформят около извивките на тялото ви за повече комфорт по време на сън. Ако имате болки, тази технология може да помогне за облекчаване на точките на натиск, като същевременно ви поддържа тялото и гръбначния стълб в правилна позиция.

Степени на твърдост: меки до много твърди

Вижте цени на матраци с мемори пяна

Препоръчват се, ако спите настрани, по гръб или по корем и страдате от болки и недоспиване.

Матраци с покет пружини (чудесни за двойки)

Матраците с покет пружини са подобни на традиционните пружинни матраци, но всяка от техните пружини е обвита в отделни „джобове“ от плат. Тъй като всяка пружина може да се движи независимо, е по-малко вероятно да почувствате движението на партньор, който се мята през нощта и е по-вероятно да спите добре.

Степени на твърдост: меки до много твърди

Препоръчва се за двойки и ако спите по гръб или по корем

Латексови матраци

Латексовите матраци са няколко вида, предлагат се варианти изцяло от латекс, както и такива които съдържат слой от естествен латекс, обикновено върху пружини и понякога други пълнежи, за да ви осигурят удобна повърхност за сън. Латексът се получава от сока на каучуково дърво. Някои от тези матраци са хипоалергенни и са подходящи, ако страдате от алергии като астма или имате чувствителна кожа. Латексът има качества за облекчаване на натиска и това може да помогне при болки, тъй като разпределя телесното тегло равномерно.

Степени на твърдост: средни до твърди

Препоръчва се, ако спите по гръб или по корем

Комбинирани матраци (за луксозен, хибриден комфорт)

Комбинираните матраци, известни още като хибридни матраци, съчетават стабилността на покет или отворени пружини с лукса на слой от мемори пяна, латекс или гел мемори пяна. Следователно тези матраци могат да предложат едновременно опора и пухкаво ниво на комфорт.

Степени на твърдост: меки до много твърди

Препоръчва се, ако спите настрани или по корем

Матраци с гел (охлаждане и омекотяване)

Всички гел матраци съдържат слой от гел пяна или мемори пяна с охлаждащи гел капсули, направена с дишата структура от отворени клетки. Този гел/мемори пяна може да помогне за смекчаване на точките на натиск, както и да регулира телесната ви температура, така че е перфектен, ако често ви става горещо през нощта.

Степени на твърдост: меки до много твърди

Препоръчва се, ако спите настрани или по гърба и ако по време на сън винаги Ви е горещо

Традиционни пружинни матраци (за комфорт и стойност)

Традиционният пружинен матрак, известен още като матрак с отворена пружина, съдържа множество свързани помежду си метални пружини в целия матрак, за да ви осигури стабилна опора, както и комфорт. Те са може би най-игодните ценови варианти и се предлагат в различни размери и степени на комфорт, така че със сигурност ще намерите матрака, който отговаря на вашите нужди.

Степени на твърдост: средни до много твърди

Ако си търсите нов качествен матрак посетете магазин за матраци Моят Матрак и поръчайте бързо и лесно онлайн.