Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Българска платформа свързва проверени майстори с потенциални клиенти

Стоян Иринков, съосновател, “Майстор плюс”, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 14.04.2021

20:02 | 14 април 2021
Обновен: 20:29 | 14 април 2021
Автор: Александра Попова

В последно време е много трудно човек да си намери подходящ майстор или фирма за професионални ремонтни услуги. Това заяви Стоян Иринков, съосновател, “Майстор плюс”, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

"Дори и да успее да намери подходящата фирма това не е гарант, че услугата ще бъде изпълнена качествено и навреме. Така дойде и идеята за създаването на платформа в България, която да свързва проверени майстори с потенциални клиенти".

"Още от самото начало на създаването направихме проучване относно какви услуги се предлагат в чужбина. Започнахме с пълния набор от строително-ремонтни дейности. Към момента създадохме услуга, в която клиентите могат да посетят сайта, заявяват това, което трябва да бъде извършено като ремонтна дейност. След това тази заявка се изпраща на съответните професионалисти, които се намират и на дадената локация", поясни Стоян Иринков.

От думите на госта стана ясно, че всеки клиент може да остави обратна връзка в платформата за това дали е останал доволен от предоставените услуги, като по този начин платформата "Майстор плюс" работи като един естествен филтър за качествените професионалисти.

„В Германия и Великобритания подобни платформи съществуват, като се конкурират една с друга“, каза съоснователят на платформата.

"Към днешна дата в платформата има около 1000 заявки на месец, като в силните месеци това може да и около 2000. Общата им сума на година възлиза на около 10 мил. лева. Над 6000 професионалисти от различни сфери са регистрирани в платформата".

"Регистрацията на професионалистите е напълно безплатна. На следващия етап се провежда кратко интервю с всеки един майстор, който да бъде допуснат в платформата. Изискванията за създаването на профила са минимални – информация за трудов опит, снимки от предишни проекти, които да са публични, за да могат да бъдат видени от клиентите", допълни още Стоян Иринков.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.