Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Търсенето на детегледачки у нас расте в условията на пандемия

Светослав Стефанов, управител на агенция за детегледачки bavachki.bg, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 04.01.2021

20:05 | 4 януари 2021
Обновен: 20:12 | 4 януари 2021
Автор: Станислава Цветкова

Родителите все повече търсят детегледачки, като особено при втория локдаун търсенето се повиши с огромни темпове. Това заяви Светослав Стефанов, управител на агенция за детегледачки bavachki.bg, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Стефанов сподели какви са необходимите документи за всеки, който иска да практикува тази професия. Сред тях са традиционните медицинско от личен лекар и свидетелство за съдимост. Агенцията сама провежда и психотест, стана ясно от разговора.

„В момента курсовете за детегледачи са само от частни фирми. Не е както в западноевропейските страни, където има задължителни квалификации, за да може тази професия да се практикува. Тук не е така, но се надявам някой ден да се случи“, коментира Стефанов.

Той допълни, че педагогическото образование се смята за голямо предимство.

„Задължително условие при започването на работа е тестовият период. Ние предлагаме на даденото семейство пет бавачки, от които то се спира на две или три. След това с тях те провеждат, така да ги наречем - пробни гледания на детето в рамките на няколко дни, за да видят как самото дете приема бавачката“, казва Стефанов.

По негови думи заплащането в момента в бранша е между 7 и 10 лв. на час.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.