Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Как се позиционира на българския пазар бутиков десерт като френския макарон?

Венета Тилева, собственик на Chez Fefe, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 21.09.20

19:50 | 21 септември 2020
Обновен: 20:52 | 21 септември 2020
Автор: Хюлия Айваз

За да стигне френският макарон до витрината, отнема поне 3 дни. Предизвикателството е голямо, защото трябва да се внимава дори за влажността на въздуха, в която се приготвя. Това каза Венета Тилева, собственик на Chez Fefe, в интервю за Вероника Тонева, излъчено в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю". 

"Правим всичко от самото начало. Не използваме готов белтък, тук се чупят яйцата, оставят се да престоят колкото е нужно. Влажността на въздуха влияе върху качеството на черупката. Печенето е ключов момент. Пълнежът между двете черупки е от ганаш - от три вида шоколад и сметана. После макаронът се слепва и трябва да престои поне 24 часа, за да се композират вкусовете". 

Тилева обясни, че суровините в голямата си част се внасят от Франция. 

"Другите екзотични подправки набавяме пресни от тук, тъй като има откъде да се вземат. И от Белгия пазаруваме по-екзотични продукти като сок от юзу, тъй като тук не можахме да открием. В това отношение не пестим уселия". 

По думите ѝ за да се постигне интензивен вкус, трябва да вложат качествени съставки. 

Тилева посочи, че френският макарон е популярен сред дамите, сред пътуващите българи и чужденците. "Това са хора, които обичат малките изискани удоволствия, концентрирани в една хапка",  каза собственикът на Chez Fefe. 

"Производството зависи от потреблението, не преизвеждаме в аванс", добави още тя. 

Как коронавирусът се е отразил на на Chez Fefe? 

Цялото интервю вижте във видеото. 

Всички гости на рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" вижте тук.