Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Да създадеш детска академия по време на пандемия

Мариета Ивчева, Детска Академия „Изследователи“, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 03.09.20

20:15 | 3 септември 2020
Автор: Хюлия Айваз

Рисковете за Детска Академия „Изследователи“ са заболяванията. Ако едно дете се разболее, трябва всички да бъдат поставени под карантина. От финансова гледна точка рискът е като при всички други стартиращи бизнеси - трябва да се предвидят потенциалните загуби. Това каза Мариета Ивчева от Детска Академия „Изследователи“ в интервю за Вася Николова, излъчено в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю". 

"През лятото се справихме изненадващо добре. Много държахме децата да излизат навън, раздходката е много важна. Пускахме им музика за концентрация. Също така когато децата правят нещо креативно, определено са по-концентрирани. Ако не искат да правят нещо, не ги караме. Но виждайки, че другите се забавляват, се включват и те". 

Що се отнася до маските, Ивчева посочи, че е трудно да накараш детето да носи постоянно маска. 

"Мерим температурата, постоянно има дезифекнати, проветряваме. Трябвя да научим децата, че това е новото нормално. Да осъзнаят, че е в тяхна полза и за тяхното здраве. На този етап, понеже групата ни е малка, все още можем да си позволим да не носят маски. Но ако имаме различни гупи, ще се постарая да огранича контактите". 

По отношение на конкуренцията, Ивчева заяви, че за нея тя е пример. 

"Те имат опит, а аз гледам какво ново мога да добавя. Има ли конкуренция, нещата са добри", коментира тя. 

Целия разговор вижте във видеото. 

Всички гости на рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" вижте тук.