Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Как се отрази пандемията на социалния бизнес?

Диана Аладжова, финансист и социален предприемач, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 24.08.20

20:01 | 24 август 2020
Обновен: 20:38 | 24 август 2020
Автор: Хюлия Айваз

В Box To Remember предлагаме тематични кутии с изненади, които се изработват в подкрепа на младежи от глухата общност. Като бизнес, който от една страна е социален, а от друга - е в сферата на подаръците, последните месеци не ни се отразиха много добре. Това каза Диана Аладжова,  финансист и социален предприемач, в интервю за Вася Николова, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”.  

“Пандемията имаше няколко ефекта върху нашия сектор. Намаляха всякакви събития, за които се предполага, че хората ще купят подаръци - сватби, момински, ергенски партита, рождени дни и т.н.  Това автоматично намали поръчките. Второ - при криза с размерите на настоящата, хората следват тенденция за намаляване на разходите, които не са абсолютно необходими стоки за сметка на увеличаване на спестяванията”.  

Аладжова каза, че комбинацията от тези две тенденции е довела до около 60% спад на поръчките в рамките на първия месец след началото на извънредното положение. 

“Това се отрази много сериозно на бизнеса, тъй като ние минахме от печеливш бизнес към бизнес, генериращ загуба, и трябваше да се вземат мерки, за да можем да продължим напред”.  

Какви мерки e предприел екипът на Box To Remember?  Как се привличат корпоративни клиенти? Какъв е пазарът на труда у нас за хората с двигателни нарушения? 

Цялото интервю вижте във видеото.  

Всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” вижте тук.