Образователна програма свързва ученици с професионалисти от различни области

Ива Бонева, изпълнителен директор на Сдружение за споделено учене "Ела", Смарт час, 01.06.2020

22:47 | 1 юни 2020

Прогрмата "Училището има смисъл" се провежда за пета поредна година съвместно със седем училища. Чрез програмата свързахме децата с професионалисти в близост до тяхното училище. Пробвайки различните професии, децата разбират кое начинание е подходящо за тях. Това каза Ива Бонева, изпълнителен директор на Сдружение за споделено учене "Ела", в предаването "Смарт час" с водещ Живка Попатанасова.

"При взаимодействието с професионалисти и учители детето знае какво харесва и какво не. То е по-напред по пътя си за житейска реализация".

Ива Бонева коментира, че е много важно да споделяме ученето, което се случва всеки ден. "В нашето сдружение постоянно учим един от друг – учителите от децата и възрастните от децата", допълни Бонева.

"Споделеното учене се изразява в това, че всеки има на какво да те научи и много по-лесно се учи, когато процесът се споделя. За нас бе много важно да подчертаем, че е ключово да се вслушваме в това, което имат да кажат децата и родителите".

Гостът говори и за преминаването към дистанционен процес на учене от март.

„То се превърна в постоянна работа. Ситуацията ни помогна да осъзнаем колко е важно истинското общуване и създаването на връзки между деца и възрастни. Осъзнахме колко е важно това да остане“.

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на "Смарт час" вижте тук.