ИмоТиТе

Неделя, 21:00 часа
Водещ: Христо Николов

Жилищният пазар устойчиво се възстановява последния месец

Асен Чавдаров, управляващ съдружник в „Контракт сити“, ИмотиТе, 21.06.2020

07:45 | 22 юни 2020
Обновен: 10:05 | 22 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова

Извънредното положение временно отложи намеренията на клиентите за покупка на жилища, но в никакъв случай не ги отмени. Последният месец трендът е устойчиво към възстановяване на пазарните нива. Това каза Асен Чавдаров, управляващ съдружник в „Контракт сити“, в предаването „Имотите“ с Христо Николов.

„Извънредното положение не промени почти нищо за нашия бизнес благодарение на това, че рестрикциите в областта на строителството не бяха големи, а трябваше да се изпълняват само санитарно-хигиенните мерки“.

„За периода на извънредното положение успяхме да въведем в експлоатация два от нашите големи проекти с общо 5 сгради. Това е един показател, че процесите и инвестиционните намерения не спряха“, обясни Асен Чавдаров.

По неговите думи компанията, която управлява, в началото на април дори е направила първа копка на нов проект.

„Качественият продукт не губи своята стойност, особено по време на медицинска ситуация, каквато е пандемията“.

Според Асен Чавдаров индикация за промяна в поведението на банките е имало в самото начало на кризата с коронавируса, но бързо след това те са осъзнали своята водеща роля в икономиката.

„Последните 2-3 седмици данните са категорични, че са налице добри нива на изтеглените ипотечни кредити“, каза още той.

Какво мисли гостът за Визия за София, както и какво различава строителството след 1989 г. и сега - гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „Имотите“ гледайте тук.