ИмоТиТе

Неделя, 21:00 часа
Водещ: Христо Николов

Предприемач: Пандемията не се отрази на цените на новото строителство във Варна

Мирослав Манолов, изпълнителен директор на варненската строително-инвестиционна компания "Явор" АД, ИмоТиТе, 07.06.2020

07:45 | 8 юни 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Пандемията не се отрази на цените на новото строителство във Варна. Това заяви Мирослав Манолов, изпълнителен директор на варненската строително-инвестиционна компания "Явор" АД, в интервю за предаването "ИмоТиТе" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Строителната активност във Варна ще намалее в резултат на пандемията. Тази година вероятно ще има спад на разрешителните за строеж на нови жилища. Така на пазара ще останат коректните фирми", отбеляза гостът.

"Посрещнахме новото десетилетие като една от големите утвърдени компании на пазара на недвижими имоти. Ситуацията с извънредно положение се отрази и на нашия бизнес, но вече всичко е преодоляно".

Гостът разказа за два проекта на "Явор" АД – първият е сграда „Младост“. Обектът ще се състои от три жилищни секции с общо 152 апартамента. При строителството му се използват шумоизолационна мембрана и фасадна топоизолация със стъклена вата.

Вторият актуален проект на компанията е затвореният комплекс "Фемили Гардън" с 10 декара парк към него. Той ще бъде построен в широкия център на Варна - на ул. "Орех", като в първите шест проектирани секции ще има общо 361 апартамента. И там ще се използват топлоизолация и шумоизолация с високо качество, обясни гостът

По думите на Мирослав Манолов все повече клиенти искат малко по-големи жилища.

Като важни компоненти за избор на жилище Манолов посочи локация, функционалност, изложение и качество на строителните материали.

офис пространствата ще настъпи голяма промяна. Бъдещето на отворените пространства /open space/ е сериозно застрашено. Офисите трябва да са по-индивидуализирани", поясни той.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "ИмоТиТе" вижте тук.