ИмоТиТе

Неделя, 21:00 часа
Водещ: Христо Николов

Два пилотни проекта в областта на проптех индустрията стартират у нас

Силвия Павлова, упр. партньор в Strategy+Business Lab; Георги Халачев, предприемач, съосновател и CEO на Proper Tech, ИмоТиТе, 21.07.2019

21:30 | 21 юли 2019
Силвия Павлова, упр. партньор в  Strategy+Business Lab, и Георги Халачев, предприемач, съосновател и CEO на Proper Tech. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Силвия Павлова, упр. партньор в Strategy+Business Lab, и Георги Халачев, предприемач, съосновател и CEO на Proper Tech. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Съвсем скоро у нас предстои да бъде обявено създаването на проптех и контех клъстер, който ще стартира два пилотни проекта съвместно с Европейската комисия. Повече за тях разказа Силвия Павлова, упр. партньор в Strategy+Business Lab, в предаването „ИмоТиТе“ с водещ Христо Николов.

Единият от проектите цели да очертае спънките и бариерите пред развитието на проптех сектора, както и да работи за отстраняването им, посочи Павлова.

В рамките на другия ще бъде създаден фонд за финансиране на проптех скейлъпи, каза още тя, като добави, че предстоят допълнителните уточнения.

Според Георги Халачев, предприемач, съосновател и CEO на Proper Tech, бизнесът с недвижими имоти все повече се насочва към управлението на услуги.

Той посочи, че запознаването на отделните компании с новите възможности е сред най-големите предизвикателства в сферата.

„Проптех общността трябва да бъде много близо до пазара, за да може той да знае портфолиото от продукти, които се разработват, и как те могат да бъдат прилагани“.

Браншът с недвижими имоти е един от най-консервативните, отбеляза Халачев. Вече идват времена, в които той трябва да се преобрази, добави гостът.