Защо PayPal си партнира с Instagram

Бил Риди, главен оперативен директор, PayPal

01:00 | 21 март 2019
Обновен: 04:13 | 6 юни 2020
Автор: Иван Николов
Бил Риди, главен оперативен директор, PayPal по време на интервю за Bloomberg на технологичната конференция на Goldman Sachs в Сан Франциско, Калифорния. 13 февруари 2018. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

От вторник приложението за споделяне на снимки Instagram тества нова функция, на име Checkout с редица ритейлъри, след които Nike и Revolve.

С Checkout хората ще могат да купуват директно през Instagram, вместо да бъдат пренасочвани към сайта на търговеца.

Според Вишал Шах, ръководител Продукт на Instagram компанията няма да даде повече детайли за финансовите спецификации преди следващата година, въпреки че според него това ще бъде следващия голям бизнес модел след рекламата в социалната мрежа на Facebook.

Facebook много пъти е опитвал да гради бизнес с електронна търговия с променлив успех, съобщава Bloomberg.

Потребителите ще могат да плащат с Visa, Mastercard, Discover, и PayPal, съобщи Instagram. С разширението на функцията, бизнесът ще може да интегрира покупките директно или да работи с партньори като Shopify.

"Идеята се основава на феномен, който следим отдавна", каза Бил Риди, главен оперативен директор, PayPal в интервю за Емили Чен от Bloomberg.

"Как малки компании, дребни търговци с нови форми на контакт с клиентите. Смятаме, че Checkout и Istagram е наистина страхотно ново преживяване. А Instagram е чудесен форум, където продавачи срещат купувачи".

Чуйте интервюто във видеото.