В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Положителни новини от Италия и Русия подкрепиха европейските акции

Пазарен коментар на Ли Ан Геранс, Bloomberg Лондон, във "В развитие", 20.07.2022

15:11 | 20 юли 2022
Обновен: 17:48 | 20 юли 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции отчитат поскъпване за четвърти ден по ред след като италианският премиер Марио Драги обяви, че ще запази коалицията в страната, а руският президент Владимир Путин - че доставките на газ по "Северен поток 1" ще бъдат възобновени. Това каза Ли Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

Europe Stoxx 600 добави 0,2% и се търгува на зелено за четвърти ден поред.

Руският президент Владимир Путин даде знак, че Европа ще започне да получава отново газ по "Северен поток 1".
FSTE MIB в Италия е в зелено и изтри ранните загуби след като премиерът Марио Драги каза, че е готов да възстанови коалицията.

Паундът поскъпна леко след като данните показаха, че през юни инфлацията е стигнала нов 40-годишен връх. Това засилва натиска от високите разходи за живот и увеличава очакванията Английската централна банка да възприеме агресивен курс за повишаване на лихвата през август.

Еврото запази позиции на близо двуседмичен връх спрямо долара заради вероятността ЕЦБ утре да вдигне лихвата повече от очакваното, а доларът се стабилизира след три поредни дни на спад.

Американските контракти върху Nasdaq 100 изпревариха тези върху S&P 500, след като Netflix обяви, че е изгубила по-малко абонати, отколкото се очакваше. Доходността по 10-годишните американски облигации падна под 3%.
Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да гледате тук.