52-годишен скоч на цената на нова Tesla?

Цената на бутилка Macallan е... 53 500 долара

07:40 | 28 януари 2019
52-годишният скоч. Снимка: Macallan
52-годишният скоч. Снимка: Macallan

Малко преди сезона на бонусите за Wall Street Macallan пуска 250 бутилки с 52-годишен сингъл малц, който е започнал пътуването до съзряването си, когато Линдън Джонсън е президент, а Виетнамската война все още бушува. Съзряван в европейски дъбови бъчви от Испания, те идват в магазините с препоръчителна цена от 53 500 долара за бутилка.

Това е точната сума, която бихте броили за двумоторна версия на Tesla Model 3 - в червено.

Само една чаша от напитката вероятно би струвала около 1 500 долара, казва пред Bloomberg Никола Вилалон, мениджър в Macallan. Америка ще получи 42 от бутилките, като 13 ще дойдат в Североизточна САЩ (предимно Ню Йорк), съобщават от компанията. Около 35 бутилките са са Азия, от които 10 – за Китай. Великобритания ще получи 14 броя.

Но не очаквайте да намерите този скоч в местния магазин за алкохол. Бутилки като тези се срещат рядко и обикновено не се излагат на рафтовете на магазините, казва Вилалон. Можете да се свържете с компанията, но и за това може да са ви нужни връзки.

Пускането на пазара на редкия скоч се случва след аукцион за редки бутилки на Macallan през миналата година. Сред тях са 60-годишна версия, част от ограничено издание, което е бутилирано през 1926 г. То бе продадено на търг за 1,1 милиона долара през октомври.