Да слезеш в дупката на заека-аватар

Дейвид Уестин

19:17 | 25 октомври 2021
Преводач: Петя Кушева

През една седмица наситена с отчети, крипто и още проблеми на китайските недвижими имоти, може да ви бъде простено, ако сте пропуснали или не сте обърнали много внимание на изследването на изцяло нова вселена или по-точно метавселена.

Според съобщенията това е място, където всички можем да отидем и да се мотаем и да правим бизнес и почти изцяло да живеем или поне нашите аватари могат да живеят своя живот там. Никола Менделсон от Facebook ни разказа за инициативата на нейната компания, която ще започне масово наемане, тук в сегашната ни вселена, в един нов ъгъл, наречен Европа.

"Тези 10 000 висококвалифицирани работни места ще поставят европейците в основата на нашите планове относно бъдещето на компанията. което е изцяло фокусирано върху метавселената. И ние с вълнение очакваме метавселената, която виждаме като следващата компютърна платформа", каза Никола Менделсон, вице-президент на глобална бизнес грува, Facebook.

Не само Facebook иска да изследва тази метавселена и не всичко е далече в бъдещето.

В Лас Вегас имаше музикален фестивал изминалия уикенд. Нарича се Карнавал на електрическа маргаритка. И който не можеше да стигнете до там физически, нямаше нужда да се притеснява. Можеше да се участва в метавселенската му версия.

За да не изостане, Playboy обяви своя собствена метавселена, изградена около неговите аватари, за които може да се досетите, че са зайци или както ги наричат зайцетари от rabbitars.

Не всеки в настоящия свят на социалните медии има интерес към това нещо с метавселената.

Когато някой пусна туит, че терминът метавселена все пак идва от научно-фантастичен романът за дистопичен свят, създаден от ужасни корпорации, които потискат потребителите и попита: „ Възможно ли е авторът да е прав?“  Джак Дорси от Twitter, той просно пусна туит: „Прав е.“

Не съм сигурен как би постъпила Елизабет Уорън относно регулирането на тази нова метавселена.

Но ако мислите, че това може да е просто мимолетна прищявка и може да успеете да я игнорирате, по-добре помислете пак. Особено ако имате марка за популяризиране или за защита, според Ан Ханд от Super League Gaming.

"Ако имате търговска марка, а няма игра с нея в метавселена, трябва да помислите за това", каза Ан Ханд, директор на Super League Gaming.