Защо милениълите са толокова разорени като цяло

Ерън Лоури, автор на Разореният милениъл

20:00 | 5 август 2021
Преводач: Петя Кушева

Много от тях са свързани с определени ситуации напълно извън нашия контрол - завършване по време на или малко след Голямата рецесия, засегнати от пандемията, когато повечето от нас едва сега започват да стъпват на крака. Има  стагнация на заплатите. Всякакви и различни фактори.

Но част от това също на този етап са и осакатяващия студентски заем.  Положението особено за американските милениъли е голям проблем.

Много пъти, когато тепърва започваме да контролираме нещата, може да се случи нещо сериозно. Независимо дали е загуба на работа, дали е пандемия. И изведнъж се връщате в този режим на хаос и нещо като състояние на разоряване.

Едно от нещата, които споменахте по-рано в предишния сегмент относно конкретния случай е използване на всякаква възможност, за да отделяте пари настрана, но и да мислите за факта, че не трябва да е голяма сума.

Понякога се фиксираме прекалено много върху заделянето на сума, равностойна на шест месеца разходи за живот. Нека се съсредоточим само на един месец. Да започнем от там.

Нека започнем с това, че наистина е добра цел, защото това се чувства много по-постижимо.

Финансовите цели са сериозно нещо и може да е обезсърчително и смазващо. Ако можете просто да започнете с десет долара на месец, с пет долара. Каквото можете да отделите. Половин процент от вашата частна пенсионна вноска 401(к), нещо малко, но поне навик, за да поставите основата и началото.

Поколението Z все още е много обременено със студентски заеми. Моята голяма надежда, особено за средата към по-младите от поколение Z, виждаме хора, които може би се чувстват по-комфортно да говорят за пари.

Може да погледнат към милениълите като предупреждение колко студентски заеми да теглят. Така че може би ще имат възможност да научат нещо и да разберат малко повече за парите си преди да се подпишат на пунктираната линия и да се поучат от нашия опит, стига да сме отворени да водим междупоколенчески разговор с тях.