Дийс уверен, че Volkswagen може да се възстанови, част 1

Херберт Дийс, изпълнителен директор на Volkswagen AG

23:31 | 1 август 2021
Обновен: 23:59 | 1 август 2021
Преводач: Антон Груев

Мисля, че се справихме добре с недостига на чипове. Успяхме да  преустроим някои производства, но загубихме значителен обем продажби в Китай, а приотиризирахме този пазар. Справихме се добре през първата половина на годината, но през третото тримесечие очакваме забавяне, защото производството е ограничено. Успяваме да се справим и сме уверени, че можем да се справим през четвъртото тримесечие. Ето защо повишихме и прогнозата си до края на годината.

Сега трябва да се справяме с повече ограничения, но екипът, с който разполагаме е страхотен и управляваме доставките си в световен мащаб. Успяхме да го направим по време на първата вълна на Ковид и не изгубихме твърде много продажби.

Винаги имаме алтернативи и можем да ускорим производството заради дългите периоди на изчакване в снабдителните ни вериги. Ще понесем известни вреди от ситуацията с полупроводниците, но сме твърдо убедени, че през четвъртото тримесечие ако отново няма ограничения заради пандемията ще можем да се възстановим и да завършим годината силно и да издадем положителна прогноза.

Работим по решаването на повечето източници на забавяне и добавяме капацитет. И не очакваме забавянето да бъде дългосрочно.