Скот Леви от NBA Aзия за Олимпийските игри, спортния бизнес, част 2

Скот Леви, вице-президент и управляващ директор на NBA Азия

17:44 | 30 юли 2021
Преводач: Петя Кушева

Отношенията в Китай продължават да се задълбочават. Ние сме се фокусирали върху развитието на спорта, работата с местната баскетболна инфраструктура и местната училищна система, за да сме сигурни, че децата имат възможност да играят.

Ще продължим да го правим. Вълнуваме се от растежа на баскетбола и развитието на нашето присъствие в Китай.

Нашите играчи са личности, както и останалия персонал и ръководството на NBА и искаме играчите ни да бъдат активни по въпросите на социалната справедливост.

Лигата е активна. Нашите собственици са активни и искаме да изиграем своята роля в това социалната справедливост да е в челните редици на това, което правим, като част от нашата ДНК.

Насърчаваме всички да бъдат активни и да казват какво мислят. Стараем се да имаме положително и трайно въздействие върху всички общности, в които правим бизнес.

Сега сме още на раннен етап на опилмпиадата и екипът бе събран относително набързо. Всъщност трима от играчите на мъжкия баскетболен отробр на САЩ се състезаваха на националните финали само до преди няколко дни.

Така че ние имаме рекордни 121 настоящи и бивши играчи на NBА и на WNBA, включени в списъците на националния отбор.

Когато мислим за олимпийските отбори, гледаме играчите на NBА и WNBA, които играят практически навсякъде.

Осем от дванадесет женски отбора имат играчи от WNBA и 11 от 12 -те мъжки отбора имат играчи от NBА. Това е рекордно число.

Разбира се ние въведохме 3х3 за първи път на Олимпийски игри. Искам да поздравя женския отбор на САЩ и мъжкия отбор на Латвия за спечелването на първия по рода си златен медал при 3х3 баскетбол.