Най-привлекателни са страните, отварящи най-бързо

Класация на най-устойчивите на Covid-19 страни

11:30 | 30 юни 2021
Преводач: Антон Груев

Това са важни промени, защото страни като Великобритания и Хонконг, където до скоро нямаше почти никакви нови случаи, реагират много бързо заради ръста на инфекциите.

В Хонконг едва ¼ от населението е имунизирано, така че властите има за какво да се тревожат. Ето защо има разместване в класацията, защото виждаме нормализация и връщане към живота преди Ковид.

В момента това е определението за успешна борба с ковид и дали хората искат или не искат да живеят в дадена страна. Ето защо добавихме 2 нови показателя. Единият са възможностите за пътуване за ваксинирани и капацитетът на полетите в сравнение с 2019г.

Така САЩ се изстреляха на първото място.

Въпреки че все повече азиатски държави отново отчитат случаи на Ковид, 3 от тях като Нова Зеландия, Китай и Австралия все още са в топ 10. Това показва способността на страните да овладеят ковид в рамките на своите граници и да разрешат на хората да пътуват, освен ако не се случи нещо, както в Австралия.

Един от новите ни показатели за ваксинирани туристи отчита, че европейските страни отварят икономиките си много бързо и приветстват туристи без карантина. Ето защо Испания, Швейцария и Франция се справят добре и са близо до върха на класацията.