SEC иска да прегледа правилата за търговия с акции

Симон Фоксман, Bloomberg News

12:00 | 10 юни 2021
Обновен: 13:10 | 10 юни 2021
Преводач: Силвия Грозева

Регулации

Топ регулаторът на Уолстрийт призова за мащабно преразглеждане на правилата за търговия с американски акции. Това е поредното доказателство, че манията по меме-акциите вероятно ще предизвика промяна. Гари Генслър, председателят на SEC каза, че е поискал Агенцията да проучи въпроса, свързан с търговия на акции, включително т.нар. изискване за най-добро изпълнение.

Мианмар

Военната хунта в Мианмар обвини официално арестуваната правозащитнична Аун Сан Су Чжи и други в корупция. Министерството на информацията в страната каза, че тя е виновна за – цитирам – злоупотреба със служебно положение. Ако бъде осъдена може да получи 15г затвор. Су Чжи и бившият президент на Мианмар бяха арестувани от военните от първия преврат през февруари.

Инфраструктура

Администрацията на Байдън очаква ново предложение по инфраструктурния план тази седмица от надпартийна група законодатели. Те съставят план, който не включва нито едно от предложенията за данъци на президента, с които трябва да се плати за инфраструктурата. Републиканецът от Юта Мит Ромни заема водеща роля и обяви данъка за червена линия.