Пазари Азия, 23 март 2021

Анабел Друлърс, Bloomberg Хонконг

13:47 | 23 март 2021
Обновен: 14:06 | 23 март 2021
Автор: Антон Груев

Основната дейност днес беше на пазарите в Китай. През по-голямата част на деня CSI 300  беше под важната граница от 5000 пункта. Анализаторите в Credit Suisse също допринесоха за негативното настроение, като понижиха рейтинга на китайските акции. Това е второто подобно действие в рамките на 2 месеца.

Пазарът в Хонконг също отчете загуби, а японският също затвори със спад от 0,6%, което e втора поредна негативна сесия. Вчера, загубите бяха от 2%.

Проследихме някои акциите на някои от японските автопроизводители, заради нарастващите опасения за доставки на полупроводници за индустрията предизвикани от  пожара в завод на Renesas в петък.

Nissan спря работата на заводите си в Северна Америка заради недостига.

Междувременно, китайският автопроизводител Geely представи резултати, които бяха много под очакванията на анализатори и експерти. Акциите загубиха 7,25% от цената си, а собственикът на интернет търсачка Baidu направи своя дебют на борсата в Хонконг.

Това е второто листване на компанията, първото разбира се е в САЩ.

Baidu определено изпитва проблеми и предварителната търговия подсказваше за ръст от 2%, но акциите поевтиняха много повече по време на сесията.

В Сингапур CapitalLand отчете най-голямото поскъпване на акциите от десетилетия след като представи плановете си за огромно преструктуриране на дейността си.

Тя ще раздели дейностите свързани с инвестиции и разработка.