Британските дизайнери затруднени от митническите декларации

Стефани Пеър, председател на Британския моден съвет

20:00 | 3 март 2021
Автор: Петя Кушева

Търсенето спадна страшно много и това се видя от началото на Ковид пандемията,  когато никой не знаеше какво се случва.

После постепенно започна да нараства. Определено има промяна в категорията. Хората не излизат толкова много. И се обръща много повече внимание върху облеклото за свободно време, активен спорт,  ежедневното облекло, но хората започват да искат да инвестират и има фокус върху дрехи с цел инвестиция.

Ако погледнете някой от най-луксозните марки, те се представят много добре на пазара. Хората търсят качество. Търсят устойчивост.  Мислят за различни начини  на пазаруване. Това е приказката за двете сърца.

Търговците на дребно и магазините им са потърпевши в най-голяма степен, както можете да очаквате.  Магазините са затворени. Отчасти онлайн продажбите процъфтяват.

Не може да поставим всичко под общ знаменател, но трябва да сме сигурни, че мислим за това как може да изглежда бъдещето, как можем да го изградим по-добре.

Но имаме нужда от по-добра държавна подкрепа и ангажираност,  чрез политиката на правителството, за да се възстановим по-добре, да има изравняване по региони и да се помисли за по-устойчива промишленост, която наистина може да демонстрира стойността на сектора за Великобритания.