Пазари Азия, 25 февруари 2021

Джулиет Сали, Bloomberg News

12:46 | 25 февруари 2021
Обновен: 12:50 | 25 февруари 2021
Автор: Антон Груев

Азиатските акции поскъпнаха при общия апетит към риска по време на сесията. Инвеститорите насочиха вниманието си към перспективите за по-значително от очакваното възстановяване и обещанията на Федералния резерв за продължителна подкрепа.

Облигациите последваха разпродажбата в американските ценни книжа, като доходността по дългосрочните японски облигации нарасна до многогодишни рекорди.

Доходността в Австралия скочи въпреки че централната банка изкупи облигации за втори път тази седмица, за да защити своята тригодишна цел за доходност.

Акциите в Южна Корея отчетоха най-голям ръст в региона, като Kospi добави 3,5%, а технологичните акции спечелиха от плановете на президента Байдън да реши проблема с недостига на чипове. Китайските строителни предприемачи отчетоха най-големия ръст от 2014 заради новите правила за наддаване за земя.

Акциите, свързани с туризма в региона поскъпнаха след като директорът на Qantas Алън Джойс каза за Bloomberg, че очаква международния туризъм да се възобнови през октомври.

Акциите в Нова Зеландия поевтиняха след като властите заявиха, че ще искат от централната банка да вземе предвид безконтролното поскъпване на жилища, когато определя лихвените проценти.