Биткойн може да продължи ръста

Адам Хей, Bloomberg News

15:00 | 15 февруари 2021
Автор: Антон Груев

В известен смисъл много хора не се изненадаха от темпа на ръст в цената. От края на миналата година много институции започнаха да приемат биткойни и особено последната седмица беше белязана от конкретни развития в тази сфера.

Първо инвестицията на Tesla от 1,5 млрд. долара, освен това екип от Bank of New York Mellon подготвя административните процеси, за да работи с криптовалути.

В потребителския сектор MasterCard съобщи, че ще позволи на своите клиенти да правят сделки с криптовалути. Всичко това е част от широкия прием на биткойн от корпоративни и институционални структури.

Цената на биткойн показва, че има накъде да поскъпва, въпреки невероятния си скок в последно време. Сега въпросът от гледна точка на трейдърите е дали ще има краткосрочен спад, ако настъпи период от 1-2 седмици без положителни новини за криптовалутите.

Може би това ще позволи на някои инвеститори да спечелят от позициите си. Но все още има огромен брой дългосрочни държатели, които са готови да изчакат цената да надвиши много над 50 000 долара.

Така че изглежда, че положителната тенденция за биткойн ще продължи.