Целта на роботизираното такси EHang е да полети до 3г

Ричард Лиу, главен финансов директор на EHang

18:00 | 18 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Особено с настъпването на пандемията, централното и регионалните правителства в Китай обърнаха повече внимание на управлението на извънредни случаи. Пример за такъв тип ситуация е гасенето на пожари, като тук можем да предложим нашия пожарен дрон.

Освен това предлагаме транспортиране при спешни случаи.

Това е работа за нашия флагман EHang 216, който се справя много добре в сферата на въздушната логистика и като цяло в транспорта по въздух. Ние вече внедряваме тези решения на някои места и работим с местни клиенти.

Ние вече внедряваме такива решения в Китай. Вече извършваме полети в приблизително 40 града в страната. А относно регулациите, както посочихме при последния си отчет за приходите, очакваме разрешението за нашия флагман EHang 216 да бъде издадено още през тази година. След като получим това разрешение, това ще бъде повратен момент за растежа на компанията.

Един от най-честите коментари, които чуваме от нашите инвеститори като обратна връзка е, че те не са фокусирани толкова върху рентабилността, а върху растежа на компанията.

Защото това е нова технология и нова сфера, която би могла да крие изумителни пазарни възможности.

Ние ще продължим да се стремим към рентабилност за компанията, защото това е основната цел на търговският бизнес. В противен случай няма смисъл да продължавате дейността си и се надяваме да излезем на печалба в следващата година или две.