Звезди от киното и бизнес лидери в борбата с промените в климата

Игрите на дребно и политическите решения за планетата

14:29 | 15 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Мат Деймън, актьор и съосновател на Water.Co: Дистопичното бъдеще, често виждано на екран през годините, в което хората пътуват през времето и пространството, за да открият планета годна за обитаване, свиват се до 15 сантиметра височина, за да се справят с пренаселеността започва все по-малко да прилича на плод на въображението на Холивуд.

Ви Лайлс, кмет на Шарлът, Северна Каролина: Хората, които са най-тежко засегнати вече са сред най-уязвимите. Климатичните промени са проблем на равенството.

Патрисия Еспиноза, изпълнителен секретар на Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата: Те са като ураган, който бавно се приближава към нас. Ураган, за който сме предупредени от десетилетия. За мнозина той вече е достигнал техните брегове.

Ерик Гарсети, кмет на Лос Анджелис: Никой няма нужда от напомняне какъв е залогът в борбата с климатичните промени. Но ако все пак ни трябва напомняна, просто трябва да се огледаме и за видим огромните пожари и изпълнения с дим въздух тук в Калифорния.

Фон Шарп, президент на индианския народ Кино: Ще се оставим ли на дребните политически игри или ще вземем правилното решение за екологична справедливост?

Тед Дансън, актьор и природозащитник: Да кажем, че не може да се направи е твърде пораженческо. Климатичните промени не са реални или са много трудни, за да се справите – не се и опитвайте. Мога почти изцяло да ви гарантирам, че тази позиция идва от петролните и химическите компании.

Мелвин Картър, кмет на Сейнт Пол, Минесота: Отбелязахме съществен напредък. Имаме нужда от партньорство с всички нива на управление и с общностите от цялата страна, за да имаме увереност, че можем да посрещнем огромното предизвикателство, пред което сме изправени днес.