Помпео: Тръмп поиска Китай да отговаря за вируса

Майкъл Помпео, Държавен секретар на САЩ

12:55 | 27 август 2020
Обновен: 12:58 | 27 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Аз съм Майк Помпео. Говоря Ви от красивия Ерусалим, с изглед към стария град. Имам отговорна задача като съпруг на Сюзън и татко на Ник.

Сюзън и Ник са в по-голяма безопасност и свободите им са по-сигурни, защото президентът Тръмп е поставил своята визия за „Америка на първо място“ в действие, което може би не го направи популярен във всяка чуждестранна столица, но действа.

Президентът Тръмп разбира какво казва президентът Айзенхауер: „От всичко, ние ценим и справедливо желаем за себе си или за децата си, осигуряването на мира е най-необходимото.“

Всъщност главната конституционна функция на правителството е да гарантира, че вашето семейство и моето са в безопасност и се радват на свободата да живеят, работят, учат и служат на Бога, както изберат.

Изпълнявайки това задължение да пази нас и нашите свободи, този президент предприема смели инициативи в почти всеки край на света.

В Китай дръпна завесата на хищническата агресия на Китайската комунистическа партия.

Президентът подведе Китай под отговорност за прикриването на китайския вирус като позволи да разпространява смърт и икономическа разруха в Америка и по целия свят. И няма да спре, докато не бъде постигната справедливост.

Той гарантира, че шпионите на Китайската комунистическа партия, които се представят като дипломати в Америка, ще бъдат изпратени в затвора или обратно в Китай.

И прекрати нелепите и  несправедливи търговски споразумения с Китай, които продъниха икономиката ни. Тези работни места се завръщат у дома.

В Северна Корея президентът понижи температурата и въпреки всичко доведе лидера на Северна Корея на масата на преговорите. Без ядрени тестове, без тестове на ракети с голям обсег.

А американците, държани в плен в Северна Корея се прибраха при семействата си.

Те са последните ки от десетки герои, които се биха в Корея.