Пелоси за полицейската реформа, част 2

Нанси Пелоси, председател на Камарата на представителите на САЩ

15:09 | 12 юни 2020
Обновен: 15:10 | 15 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Засега от Сената има сигнали, макар и слаби, за приемане тезата, че се налагат някакви промени. Но ще оставя този въпрос на Карън Бас, председателката на Сдружението на тъмнокожата общност в Конгреса. Както и  на председателя на подкомисията по престъпленията в рамките на юридическата комисия, който работи с председателя й Джери Надлър, който трябва да координира действията си с републиканците в Камарата и в Сената. И да се надяваме и с Белия дом.

Имаме въпрос, свързан с доктрината за законния имунитет, под чийто защита са някои от полицейските служители, с доказано лошо  поведение в, да речем, семейството или други съдебни дела. Ето в тази материя може би ще имаме известни различия. Но да се надяваме двете страни да постигнем общ компромис.

Американският народ го заслужава, очаква го и ни гледа. Ще трябва да му покажем, че ви чухме, виждаме ви, разбрахме колко важно е това за вас и ще направим нещо по въпроса. Това е въпросът, който ми зададе братът на Джордж Флойд вчера, когато дойде да свидетелства пред юридическата комисия в Капитолия. Той каза:“Имам въпрос към Вас.Това ще стане ли закон? Какво Ви кара да смятате така? Какво е различното сега?“

Различното е пълното обществено осъзнаване на цялата тази несправедливост. И всеобщият обществен призив за промяна.