Байдън: Допълнителната помощ за Украйна не може да чака

Джо Байдън, президент на САЩ

12:35 | 7 декември 2023
Преводач: Мария Попова

Добър ден на всички.  Бих искал днес да говоря пред вас за извънредната отговорност, която носи Конгресът: да отстоява нуждите на националната сигурност на Съединените щати и, откровено казано, на нашите партньори.

Това не може да чака.  Конгресът трябва да приеме допълнително финансиране за Украйна, преди да излезе във ваканция.  Това е толкова просто.

Честно казано, мисля, че е удивително, че изобщо сме стигнали дотук. Конгресът, републиканците в Конгреса искат да дадат на Путин най-големия подарък, на който той може да се надява, и да изоставят глобалното ни лидерство не само във връзка с Украйна, но и въобще.  

Всички видяхме жестокостта, която Путин приложи в Украйна: нахлу в друга държава, опитва се да подчини съседите си на желязното си управление, извършва зверства, зверства срещу украински цивилни като се опитва да ги потопи в студа и мрака на зимата, като бомбардира електрическата им мрежа, така че да нямат отопление през зимата, и въобще да нямат електричество, отвлича хиляди, хиляди украински деца от родителите и семействата им и ги държи в Русия.

Руските сили извършват военни престъпления. Това е кратко и ясно. Поразително е.