Valentino: Mayhoola възнамерява да стане дългосрочен играч в лукса

Рашид Мохамед Рашид, основател и председател на Alsara Investment Group и председател на Valentino

14:35 | 27 септември 2023
Преводач: Силвия Грозева

Mayhoola като инвеститор във Valentino възнамерява да стане дългосрочен играч на пазара на продуктите на лукса. Много ясно е, че има тенденция към консолидация, защото по-големите компании имат много по-голямо влияние в момента.

Всъщност тази сделка ще отвори вратите за двете компании, и за Kering, и за Mayhoola така, че да играят по-голяма роля в бъдещето на индустрията на лукса.

Мисля, че Mayhoola и Valentino постигнаха значителен ръст в последните 10г., но това ще продължи и в следващите 10 по различен начин. Ще станем по-големи играчи на пазара на лукса.

Mayhoola иска да присъства наистина дългосрочно на пазара на лукса. Очаквате ли някакви инвестиции на Kering в Balmain? Къде е следващата им цел според вас?

Напълно ясно е, че първоначално искаме Valentino да направи IPO. Защото целта е да се постигнат позитиви. Например да постигнем повече институционализиране на компанията. Да привлечем още по-добри кадри.

В същото време е възможност за разрастване и разширяване на групата.

Със споразумението, което имаме сега по сделката с Kering, това може да стане в общи усилия с тях. Определено има договореност, че Mayhoola би могла и ще стане дългосрочен акционер в Kering.

Разбира се, Kering е една история на успеха в развитието на лукса в последните 20г. Те свършиха фантастична работа. Имат фантастични брандове, чудесна визия, много, много силно лидерство като група.

Mayhoola ще са много горди да се свържат с тях.

Да говорим за това от гледна точка на Kering. Очаквате ли да заемат още по-голям дял във Valentino? Ако могат да го направят до 2028г?

Да. Това е намерението. Междувременно ще имаме време да обсъдим и проучим още по-големи инвестиции между двете групи.

Намерението е повече интеграция между двете и в същото време разширяване на хоризонта на инвестициите в лукса.

Значи като казвате, че идеята е да се създаде това партньорство и да се разшири, имате ли предвид накрая пълното поглъщане на Valentino?

Това е възможно, защото накрая това е взаимно. Ние имаме възможността да придобием повече акции в Kering, което много ясно посочваме в договора между двете групи.