Goldman Sachs е в процес е масово наемане на персонал

Сю Кийнан, Bloomberg

15:00 | 18 август 2023
Обновен: 11:29 | 19 август 2023
Преводач: Петя Кушева

Изпълнителните директори ще ви кажат, че никога не е добре Федералният резерв да е във вашата сграда, нито във вашия бизнес. А източници твърдят, че точно това се случва на Goldman Sachs.

Запознати с въпроса казват на Bloomberg, че няколкостотин нови служителите са наети да помогнат за справяне с проверките на регулаторните власти, включително Федералния резерв. В процес е масово наемане дори, когато фирмата съкращава ръководители от високите етажи поради спад в бизнеса. Репортажите на Bloomberg показват също, че вече има повече свободни места в Goldman за персонал работещ по съответствието с регулаторните изисквания, отколкото за банкери.

Макар да не е необичайно за големи фирми да се сблъскват с регулаторите по рутинни въпроси, изпълнителните директори на Goldman са споменавали нарастващия натиск от Фед през изминалата година. А това е ситуация, която не е идеална за банките, защото надзорните органи могат да наложат все по-строги и потенциално обременяващи мерки.

Bloomberg научи, че Фед е наложил на Goldman поверителна мярка, която предшества текущото засилване на контрола. И докато главният изпълнителен директор Дейвид Соломон беше под голям натиск напоследък, включително недоволство сред висшето ръководство на банката му. Научихме, че той е споделил с колеги, че настоящата ситуация повече напомня за работа с труден за индустрията клиент.

Практиката на Goldman е да не коментират регулаторни въпроси и в момента не коментират.

Сю Кийнън, Блумбърг, Ню Йорк.