Birkenstock може да направи IPO за $8 млрд

Сонали Басак, Джон Ърликман, Bloomberg

13:58 | 2 август 2023
Обновен: 13:58 | 2 август 2023
Преводач: Петя Кушева

Bloomberg съобщи, че Birkenstocks скоро може да има IPO на стойност над 8 милиарда долара. Може да стане още през септември. Частната инвестиционна компания L Catterton, която е подкрепена от луксозната френска модна къща LVMH, работи с Goldman Sachs и JPMorgan за потенциалното листване. Продажбите на компанията бяха подкрепени от блокбъстъра Барби с Марго Роби в главната роля, която носи чифт розови Birkenstock в една сцена.

Моите, обаче, са черни. Нямам розови Birkenstocks. Но това е радостна вест за човек, който отразява частния капитал, възстановяването на IPO пазара. Тези сделки, обезпечени с частен капитал и завръщането на IPO пазара е радостно както за банките, така и за фирмите с частен капитал фирми.

 

Първо, това е страхотен репортаж на Bloomberg.

Второ, права сте, че отваря толкова много теми, по които да говорим. Дали искаме да говорим за Бернар Арно и империята му LVMH или за неговите собствени семейни пари, които влязоха в придобиването на тази марка, заедно с участник с частен капитал, който според вас търси потенциално голяма печалба, ако IPO пазарът се възстанови.

Но дори само фактът, че това е бизнес на повече от няколкостотин години, ориентиран към една възможност в модната индустрия, споменахте Барби. А също всички тези големи партньорства в продуктите на лукса с по-високи цени на артикули от първокласна марка.

Шонали, нека си го кажем, че много потребители се чувстват малко по-ограничени откъм пари тези дни, но луксозният пазар се развива добре. Така че ще продължим да наблюдаваме развитието на това потенциално IPO.