UBS приключи придобиването на Credit Suisse: очакват се съкращенията

Марион Халфенмайер, Bloomberg

15:08 | 12 юни 2023
Обновен: 15:24 | 12 юни 2023
Преводач: Силвия Грозева

Това е краят на сделката, но сега започва трудното.

Точно така. Сега започва трудното. UBS може официално да влезе в офисите на Credit Suisse и да започне да управлява бизнеса. Те вече се подготвиха за това. Ще решават кой бизнес искат да запазят, кои служители искат да оставят и особено кои по-рискови активи искат да отстранят.

Минаха два месеца на голяма несигурност за служителите, след като UBS финализира преговорите. По-близо ли сме до повече ясно по въпроса кой си отива и кой остава? И точно какво ще правят с много бизнеси?

За момента казват, че от първия ден след сливането всеки става служител на UBS. Но разбира се, с времето ще научим повече къде ще има съкращения на разходите и съответно на работни места.

Така че въпросът за швейцарския бизнес остава. Защото има голямо застъпване в дейностите в тази страна. Служители, които правят едно и също.

Ако решат да слеят двете дейности в Швейцария, това би означавало много съкращения на работни места. Говорим за десетки хиляди.

Глобално е същото. Те казаха, че инвестиционната банка на Credit Suisse ще бъде силно свита и ще излезе от някои бизнеси. Така че би трябвало да очакваме още съобщения по въпроса къде ще има съкращения.