Сунак влезе в бейзболната дипломация

Сара Холс, Bloomberg

11:30 | 8 юни 2023
Обновен: 12:11 | 8 юни 2023
Преводач: Мария Попова

 

Британският премиер Риши Сунак се срещна с американски бизнес лидери и политици преди да посети Белия дом за среща с президента Джо Байдън. Графикът на премиера включваше присъствие на бейзболен мач, на който се чуха химните на двете страни по време на церемонията преди началото на играта.

Bloomberg научи, че адвокатите на Доналд Тръмп са били уведомени, че бившият президент е обект на федерално разследване относно боравенето с класифицирани документи. Обвинението изгражда делото с включени показания на бивши сътрудници, като един от тях е бившият началник на кабинета Марк Медоус. Тръмп заяви, че не е уведомен, че е подведен под отговорност и не е направил нищо незаконосъобразно.

Кметът на Ню Йорк предупреди жителите да останат по домовете си или да носят маски с висока защита, ако излизат навън. Дим покрива региона, заради продължаващите унищожителни горски пожари в Канада като димът достига на 1 600 километра на юг. Премиерът Джъстин Трюдо заяви, че това са най-тежките горски пожари в историята на Канада.

Канадската централна банка изненада всички с повишение на лихвите от 25 базисни пункта. Така беше продължена кампанията за затягане на политиката и лихвите достигнаха 4,75% - най високите от 22 години насам. Този ход сложи край на паузата  обявена през януари, а банката се позова на прегряващата икономика.