Airbus запазва солидно предлагане за лизинговите компании

Кристиян Шерер, търговски директор на Airbus

16:00 | 6 юни 2023
Преводач: Силвия Грозева

Вчера Робин Хейс ми каза, че по-скоро ще оправите каквото трябва сега, вместо да се тревожите за разширяването на А320. Така ли?

Робин е прав. Точно това правим. Затова казвам, че е преждевременно да се очакват големи новини за разширения модел. Вероятно най-накрая ще стане, но нека да забавим, преди да ускорим.

Вие сте продали всичко до 2029г, така ли?

При тяснофюзелажната програма, А320 и А321, да.

До края на конференцията ще продадете ли до 2030г?

Ще видим дали ще стане до края на кенференцията.

Имам предвид AGM. Не Париж.

Гай, съотношението ни заявки към поръчки на този пазар очевидно ще бъде по-високо от единица за този продукт. И за много други.

Човек би очаквал скоро и поръчките за 2030г. да бъдат направени.

Всъщност вие сте извън пазара. Вашата работа е да продавате самолети. Можете ли в момента да продавате самолети?

Ние имаме доста солиден брой самолети налице за лизинговите компании по света. Така се опитваме да решим проблема с нужните на нашите клиенти в краткосрочен план.

Там има решения.

Но признавам, че бих искал да знам какво е търсенето на клиентите преди 2029г.

Да видим широкофюзелажните самолети. Те в същата посока ли се насочват, както и тяснофюзелажните? Ще разпродадете ли всичко? И няма да ви останат никакви слотове? Пазарът на широкофюзелажни самолети започва да се възстановява. Отново чувам за голямо търсене в сегмента. Тук, на конференцията на IATA.

Точно така. Забелязваме, както прогнозирахме по време на пандемията, че тяснофюзелажните, пазарите на къси и средни полети вътрешни и регионални полети се възстановяват по-бързо. Това се случва в момента.

И дори те се възстановиха.

Широкофюзелажните не изостават много. Трендът, който забелязвам е, че да, има много силно търсене за тях. Скоро бихме могли да се озовем в ситуация на затруднено предлагане и при широкофюзелажните.