Google представи сгъваем телефон, част 2

Рик Остерло, старши вицепрезидент Устройства и услуги, Google

18:14 | 12 май 2023
Обновен: 18:14 | 15 май 2023
Преводач: Силвия Грозева

Голяма част от темата е интеграцията на инструментите на изкуствения интелект в софтуера на Google. Говоря за Google Sheets, Docs, Gmail. Но и в смартфоните. Да говорим за това. Как обработката и процесорите трябваше да наваксат и да се развият, за да го позволят да се инсталира на устройството?

Изкуственият интелект променя всичко при писането на софтуер. От това как правиш нови продукти до изграждането на компютрите около тях.

За Pixel създадохме системата от нулата. Нарекохме я Google Tensor G2 /гугъл тенсор-джи-ту/. Това ни позволи да пуснем последните модели на изкуствен интелект и да покажем иновации в устройството.

Наричаме цялата система Personal AI, личен изкуствен интелект.

Смятаме, че това е основата, на която ще се изгражда в бъдеще мобилния компютър.

Развойната дейност. Samsung. Каква част от продукта бе разработен със Samsung? Говорихте ли с тях за екрана – област, в която са компетентни? Или за някои от другите компоненти? Интересно ми е да разбера как е направено устройството?

Имаме силно фирмено партньорство със Samsung. Работим заедно в много сфери, свързани с моята – устройствата и Pixel. Работим със Samsung и в много области от веригите на доставка.

Но проектирахме и направихме този продукт в Google. Това e единственото сгъваемо устройство, направено от начало до край от Google.

Но се вълнуваме и от всичко, което става около Android при останалите, включително при Samsung с новите продукти, които интегрират в сгъваеми телефони.