С какво е известен Хокайдо, част 2

Куруми Мори, Bloomberg

15:00 | 11 май 2023
Преводач: Мария Попова

Следващата ни спирка – отправяме се към рая за скиорите курорта Нисеко. Той е известен с това, че има най-много естествен сняг в света във времена, когато други места разчитат на изкуствен сняг. Мнозина го наричат „Аспен на Изтока“. Тук над 30 линии на лифта пресичат свързаните помежду си писти.

Много е красиво!

Районът обикновено има два пъти повече сняг отколкото във Вейл и аз съм тук, за да изпробвам това, с което е известен Хокайдо.

Снегът е толкова пухкав!

Това е невероятното количество пръхкав сняг! Дори попаднах във виелица, но за щастие се измъкнах. Туристи от цял свят идват тук, за да се насладят на лекия пръхкав сняг.

Идеалният сняг за ски и сноуборд е сух и въздушен, а местоположението на Нисеко е идеално за такъв сняг. Нисеко се намира между Японско море и Русия и студеният сибирски вятър се среща с топлия въздух, което води до силни снеговалежи. А температурата на Хокайдо, която пада до минус 4 градуса по Целзий позволява снегът да улавя над 90% въздух и така се създава пухкавия лек сняг, който обичат любителите на зимни спортове.

След продължително каране на ски какво по-хубаво от това да разпуснеш тук, в „Заборин“. Това е “риокан“ хотел, сгушен в планината в който една нощувка е 12 хиляди долара. В синхрон с традиционния японски стил, хотелът включва топъл извор, подове покрити с татами и изискана храна. Самото влизане в това място е истинско изживяване и веднага се чувствате умиротворени.