Neuberger Berman: Клиентите на облака искат икономии

Даниел Флакс, управляващ директор, Neuberger Berman

12:41 | 26 април 2023
Преводач: Силвия Грозева

Всички тези компании са изправени пред циклични трудности. Alphabet и Microsoft май се представят наистина добре, особено в облачните услуги. Какво мислите?

От данните и коментарите в конферентния разговор, тези две компании определено отразяват някои циклични предизвикателства. По-общите фактори в области като облачни услуги и изкуствен интелект оставят добри.

Ако първо обърнем внимание на Google, основната услуга на търсачката е устойчива.  YouTube би трябвало да има по-добър ръст по-нататък през годината и догодина и облачният им бизнес остава процъфтяващ и мисля, че е подценена възможност.

При Microsoft облачната платформа Azure продължава да се държи добре и компанията се справя добре в насрещните течения.

Затова продължаваме да харесваме акциите и на двете компании.

Тревожите ли се колко устойчиви са тези постижения, особено след като корпорациите станат малко по-предпазливи заради глобалната икономическа прогноза?

От клиентите на облачни услуги знам, че те очакват да оптимизират и намалят разходите си, когато е възможно. В пандемията в последните 2г. облакът предостави доста гъвкавост и възможности. Много от по-новите технологии в области като изкуствения интелект ще бъдат най-напред изпробвани в облака.

Така че има баланс между желанието на клиентите за икономии и стремежа им към дигитализация на бизнеса. За тази цел те разчитат на партньори като Microsoft, Google и Amazon Web Services.