Microsoft смята, че Call of Duty върви с Activision

Брад Смит, президент на Microsoft

13:00 | 22 февруари 2023
Преводач: Силвия Грозева

След днешното съобщение за две сделки с Nintendo и Nvidia. Оптимист ли сте, че ще се реализират и ще бъдат одобрени от регулаторите?

Имаме ясен път напред към регулаторното одобрение.

Двата договора, които днес обявихме дават насоките.

Единият показва как можем да предоставим Call of Duty за други платформи – например днес е Nintendo, а в бъдеще може да е Sony.

От друга страна, договорът ни с Nvidia наистина показва как можем да решим проблемите, свързани с облачните игри.

Заедно двата договора, които обявихме днес създават модел и за другите компании, и за регулаторите. Ние показахме, че ако бъдат одобрени, ще предлагаме Call of Duty на още 150 млн души. Това решава основния въпрос на всички.

Британският регулатор обаче този месец даде знак, че сделката може да мине само със структурни промени, включително потенциално изтегляне от Call of Duty или други. Май днес намекнахте, че това няма да стане от страна на Microsoft. Това ще спре ли сделката?

Ние не виждаме като възможност продажбата на части от компанията Activision Blizzard, която прави Call of Duty. Въпреки това алтернативата е доста ясна. Или блокират сделката, или я одобряват с регулаторен контрол.

Ако я одобрят, играта ще стигне до още 150 млн души.

Ако бъде блокирана – не.

Мисля, че когато регулаторите разгледат тези варианти, ще стане напълно ясно кое ще бъде най-добре за потребителите по света.

Смятате ли британския регулаторен процес в момента като най-голямото си препятствие?

Не знам дали може да се сравняват или да се прави класация на различните регулатори по света.

Но Великобритания е много важна. Това е неоспоримо. Мисля, че е от критично значение регулаторите в Обединеното кралство да помислят както означава да предлагаш тази игра, за която казаха, че е толкова важна, на още 150 млн души.

Ако слушаме какво казаха, че искат, то е съвсем същото като това, което ще имаме.