Стремежът на Amazon да влезе в кината

Карълайн Хайд, Ед Лъдлоу Bloomberg

16:00 | 28 ноември 2022
Преводач: Петя Кушева

Сензацията ни днес е за големия план на Amazon за бюджета за съдържанието й. Правим TikTоk видеа за това, защото Amazon ще похарчи повече от милиард долара годишно, за да прави реклами за филми, които ще бъдат пуснати в кината и това е най-големият ангажимент към киното от страна на която и да е интернет компания, според източниците ни.

Това ще бъдат 12 до 15 филма на година. При новината акциите на AMC Cinemark се покачиха, тъй като Amazon донякъде е партньор на тези театрални групи. Докато други стриймъри като Netflix се борят за стратегия за пускане на съдържание техните услуги в кината или едновременно стрийм и на кино.

Въпреки това, разбира се, Netflix пуска десетки филми годишно повече в сравнение с Amazon. Но Amazon искаше да влезе в кината. Спомнете си, когато за първи път купи кинофестивали, като в крайна сметка спечели номинация за Оскар за "Манчестър край морето". А наскоро купи филмовото студио MGM.

И въпреки спадащите продажби на билети, режисьори, холивудски ветерани, таланти и агенти, всички настояват медийните компании да влязат в кината.

Това е доказателство за ангажимента им към MGM и факта, че хората може би наистина искат да гледат филми по различни начини.

Когато Amazon купи MGM, ключови имена за MGM напуснаха. Например продуцентът Джаки Лопес в ухото ми казва "Манчестър край морето", но не мога да посоча друг голям хит от Amazon. Но пък ми харесаха "Пръстени на властта". Това е телевизионен сериал, нали? И е интересно да видим какво ще се случи.