Русия атакува енергийни цели в Украйна

Джулиет Сали, Bloomberg Сингапур

11:06 | 24 ноември 2022
Преводач: Силвия Грозева

 

Вълна от руски ракетни удари срещу украински енергийни обекти принуди мрежовият оператор да изключи 3 АЕЦ-а. Това доведе до извънредно спиране на тока при температури под нулата. Седмиците на атаки нанесоха щети за около 2 млрд долара на енергийната мрежа и ремонтът ще отнеме време.

Credit Suisse предупреди за загуби до 1,6 млрд през четвъртото тримесечие и потенциално това ще бъде най-лошото приключване на годината от финансовата криза. Нейните клиенти изтеглиха 88 млрд долара от банката в първите няколко седмици от тримесечието. Credit Suisse каза, че очаква загубите и в управлението на активи, и в инвестиционната банка.

Фондът за публични инвестиции в Саудитска Арабия се позова на суверенен имунитет, за да не представи доказателства по делото в САЩ на PGA Tour срещу LIV Golf. PGA обвинява LIV в нечестна конкуренция като предлага изгодни договори на голфърите да прекратят старите си контракти и да отидат да играят за новата верига турнири. Ако Саудитска Арабия да приеме американската юрисдикция по голф делото, това би било опасен прецедент, показват съдебните документи.

Супервайзор на Walmart застреля шестима свои колеги в магазин във Вирджиния. Стрелецът рани още шестима, преди да се застреля. Компанията съобщи, че сътрудничи на разследването. Тази година в САЩ бяха регистрирани над 600 инциденти с огнестрелно оръжие, предизвикали много жертви.