Сунак събира най-добрия екип

Ли Ан Геранс, Bloomberg

11:00 | 26 октомври 2022
Обновен: 13:42 | 26 октомври 2022
Преводач: Силвия Грозева

Риши Сунак сформира опитно правителство, което да преведе Великобритания през дълбоката, според него, икономическа криза.

Джеръми Хънт остава министър на финансите. Даунинг стрийт не потвърди дали ще направи промяна на фискалния план на 31 октомври.

Суела Брейвърмен се върна като министър на вътрешните работи, дни след като Лиз Тръс я уволни за пробив в националната сигурност.

Bloomberg научи, че Илън Мъск е обещал да приключи придобиването на Twitter до петък във видеоконферентен разговор с банкери. Източници ни казаха, че кредиторите са приготвили 13 млрд долара дългово финансиране и че почти са готови с договора за кредитиране и подписват документите. Това е една от последните стъпки преди да изпратят парите на Мъск.

Изведнъж се оказа, че Европа има повече газ, отколкото може да използва. След спирането на руския газ Европа напълни хранилищата с LNG от цял свят, което се съчета с необичайно топлото време, което свали рязко цените на газа до по-малко от една трета от летния пик. Синоптичният модел на Bloomberg показва, че европейските температури ще останат по-високи от обичайното чак до ноември.

Продажбите и печалбата на Alphabet се оказаха под очакванията, след като рекламният бизнес на Google започна да показва признаци на слабост. Разочароващи бяха резултатите на технологичния гигант, чиито продажби пропуснаха прогнозата. Alphabet каза, че забавя наемането на нови служители и ще затегне контрола над разходите.

Microsoft обяви най-слабото тримесечие по ръст на приходите от 5г. Продажбите бяха възпрепятствани от скъпия долар и по-малко продадени уиндоуси на производителите на персонални компютри.