Мажари за визията на Microsoft за дигитализацията в Азия, част 2

Ахмед Мажари, президент на Microsoft Азия

15:59 | 19 септември 2022
Преводач: Петя Кушева

Ахмед, нека погледнем едно нещо което е модна дума - придаване на устойчивост на корпорациите. Дайте ни няколко реални примера за това как го правите чрез цифровизация.

Ние инвестираме до 20 млрд. в киберсигурност и наблюдаваме 43 трилиона сигнала на ден. Като компания гарантираме, че инвестираме в най-добрите и най-умните си кадри, за да помогнем за сигурността на индустриите, за да помогнем за сигурността на обществата. И затова кибер устойчивостта е една от най-важните и жизнено важни съвременни примери за това, което току-що попитахте.

Ахмед, тук е Дейвид. Просто искам да ги разбера фокусът е върху стартъпите, родени в Азия, както посочвате и просто ми е любопитно какво е предложението на Microsoft за по-малките компании, които честно казано, не могат да си позволят някои от вашите услуги.

Дейвид, това е фантастичен въпрос. Той ме зарежда най-много. Всъщност бях в Корея преди няколко дни и стартирахме това, което се нарича Microsoft Launcher.

Microsoft Launcher гарантира, че предоставяме на стартиращите предприятия не само възможност за сътрудничество, не само възможността да бъдат в Azure, не само в екипи за стимулиране на разширяването или за Dynamics 365 - цял набор от продукти. Всъщност ние предлагаме до 300 хил.долара кредит.

Това е част от центъра Founders Hub. И това, което е най-вълнуващо в Корея e, че си партнираме с хора, които предлагат пространство за по-малките компании, за да дойдат и да въведат разработчици. Също така ги свързваме с M-12, нашият частен инвестиционен фонд, където стартиращите компании могат да отидат и да кандидатстват за ранен капитал.